Mimari Haberleri

Çin ahşap ustalığı ile İslam mimarisinin buluşması

Çin ahşap ustalığı ile İslam mimarisinin buluşması

Doğu ile Batı arasında yalnızca ticaretin değil aynı zamanda fikirlerin ve inançların da etkileşim rotası olan tarihi İpek Yolu, İslamiyet’in Çin topraklarında tanınmasına ve yayılmasına aracılık etti. Şian Ulu Cami, bu mirasın canlı örneği olarak…

Ünlü Mimar ve Sanat Tarihçisi Aykut Köksal onurlandırıldı

Ünlü Mimar ve Sanat Tarihçisi Aykut Köksal onurlandırıldı

Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu, Mimarlık konusunda bugüne dek 18 eser kaleme alan, onlarca makale ve yüzlerce etkinliğe imza atan Arketon Yayınları’nın genel yayın yönetmeni Aykut Köksal'ı kültür dünyamıza kazandırdığı değerlerden dolayı…

Akköyün Osmanlı Mirası Nakışlı Camisi korumaya alındı

Akköy'ün Osmanlı Mirası Nakışlı Camisi korumaya alındı

Denizli'de Kaderine Terk Edilen Osmanlı Camisi Kurda Kuşa Emanet haberimizle içler acısı halini dile getirdiğimiz Akköy Mahallesi'nde bulunan, içindeki görkemli kalem işlerinden dolayı Nakışlı Cami olarak bilinen Osmanlı dönemine ait Yukarı Cami…

42 müze projesi 28 Mayısta İstanbul Resim ve Heykel Müzesinde

42 müze projesi 28 Mayısta İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde 28 Mayıs – 12 Haziran 2022 tarihleri arasında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamındaki Heritage İstanbul “Hafıza Mekanları Müzeler: Mimari ve Sergileme” konulu sergi ve konferans serisinde 11 ülkeden 19…

Osman Murat Akanın Unutulan Mimarlık sergisi ziyaretçileri bekliyor

Osman Murat Akan'ın Unutulan Mimarlık sergisi ziyaretçileri bekliyor

İç mimar, akademisyen, yazar ve aynı zamanda Heritage Projeleri Kurucusu Osman Murat Akan’ın, kültür mirası ve mimariyi tek bir bakış açısı altında buluşturan kişisel resim sergisi ‘Unutulan Mimarlık’ GOBA Art & Design Galeri’de 20 Kasım’a kadar…

Heritage İstanbul 2021de Selçuklu imajıyla dönüyor

Heritage İstanbul 2021'de Selçuklu imajıyla dönüyor

Pandemi nedeniyle 2020 yılında ziyaretçilere kapılarını açamayan Restorasyon, arkeoloji ve müzecilik sektörlerini aynı çatıda buluşturan Heritage İstanbul Fuar ve Konferansı'nın 2021 yılındaki ana tema imajları Selçuklu şaheseri mimari eserlerimizden…

Antik Yunanda vinç tahmin edilenden daha önce kullanılmış

Antik Yunan'da vinç tahmin edilenden daha önce kullanılmış

Antik Yunanlıların yaklaşık 2.700 yıl önce ortalama 300 kiloluk taş blokları kaldırmak ve taşımak için vinç kullanmaya başladıkları tahmin ediliyor. İlk vinç sistemlerinin daha önce sanılandan yaklaşık 150 yıl önce kullanıldığını savunan araştırma,…

Kadirlideki tarihi Ala Camisine metal çatı tartışması

Kadirli'deki tarihi Ala Camisi'ne metal çatı tartışması

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki tarihi Ala Camisi'nin çatısı, restorasyon çalışmaları kapsamında, metal malzemeyle kaplandı. Minarenin görünümünü de etkileyen çatıya, bölge sakinleri tepki gösterdi. Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran…

Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı, Türkiyeden kaçmaya karar verdi

Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı, Türkiye'den kaçmaya karar verdi

'Genellikle mimariyi geliştirmek ve tarihe katkı sağlamak için değil, para kazanmak için yapıyorlar' diyerek restorasyon facialarını yorumlayan Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Şehrine sahip çıkamayan insanlarla aynı yerde ne mezarım olacak' diyerek…

Bin beşyüz yıllık pithostan yeşeren asma inceleniyor

Bin beşyüz yıllık pithostan yeşeren asma inceleniyor

Doç. Dr. Erhan Öztepe, önceki yıllarda bulunan ve pithos olarak bilinen bin 500 yıllık toprak küpte yeşeren asmanın incelendiğini söyledi ve "Arkeolojik alanlar, kalıntılarla değerli olduğu kadar peyzajıyla da korunması gereken, daha anlam kazanan…

Nesrullah Tanğlay: Bitliste Mardinin iki katı tarihi eser var

Nesrullah Tanğlay: Bitlis'te Mardin'in iki katı tarihi eser var

Bitlis'te cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilmesini amaçlayn projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor. Bitlis Belediye Başkanı, ilin tarihi eserlerinin artık gün yüzüne çıkarlııp insanlara tanıtması gerekitğini…