İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü Haberleri

Yozgattan getirilen 138 tarihi eser Şilede yakalandı

Yozgat'tan getirilen 138 tarihi eser Şile'de yakalandı

İstanbul'da Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken 138 tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserler İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Küçükçekmecede arkeolojik sit alanında yapılaşmanın yolu açıldı!

Küçükçekmece'de arkeolojik sit alanında yapılaşmanın yolu açıldı!

Bathonea Kenti arkeoloji kazı alanının yanıbaşında, Küçükçekmece Gölü'nün batısında üniversite”olarak gösterilen alanın, 1. derece arkeolojik sit alanı olması yıllardır tartışma konusuydu. Plan değişti ve TOKİ'nin alana AVM ve rezidans yapması mümkün…

Arkeolog polisler antik eserleri tek tek topladılar

Arkeolog polisler antik eserleri tek tek topladılar

Kapalıçarşı'da gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda 78 parça tarihi eser yakalandı. Arkeoloji mezunu polislerin yaptığı aramalarda Fenike ve Roma ve Selçuklu Dönemi'ne ait eserler ele geçirildi.

Coşkun Yılmaz: Beşiktaş arkeoloji kazıları için takvim vermek zor

Coşkun Yılmaz: Beşiktaş arkeoloji kazıları için takvim vermek zor

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Beşiktaş arkeoloji kazıları için "Belli ki, bir yerleşim alanının ortası ve defin bölgesidir. Bu mezarlık yapısına, defin şekline ve ortaya çıkan yapı tarzına baktığımızda da Trakya bölgesi ve…

Sosyal tesis inşaatı arkeolojik alana taştı iddiası

Sosyal tesis inşaatı arkeolojik alana taştı iddiası

2016 yılının Aralık ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararı ile imar değişikliğinin ardından yapımına karar verilen sosyal tesisin arkelojik sit alanına doğru genişletildiği iddia edildi.