Hiyeroglif Haberleri

Sakkaradaki arkeoloji kazılarında 75 kedi mumyası bulundu

Sakkara'daki arkeoloji kazılarında 75 kedi mumyası bulundu

Mısır'da yapılan arkeolojik kazılarda Firavunlar dönemine ait kedi heykelleri ve mumyaları bulundu. Arkeologlar, Giza kentindeki Sakkara kazı alanından çeşitli boyutlarda ahşap ve bronzdan yapılmış 75 kedi heykeli ve içinde mumyalanmış kedilerin…

Rosetta Taşı 220 yıl önce bugün keşfedilmişti

Rosetta Taşı 220 yıl önce bugün keşfedilmişti

Hiyeroglif yazı dilinin şifresini kırmayı sağlayan çok dilli yazıt Rosetta Taşı, 15 Temmuz 1799'da dönemin Fransa İmparatoru Napolyon Bonaparte'ın askerleri Mısır'ın Reşid kasabası yakınlarında bulunmuştu.

Mısırda daha önce bilinmeyen hiyeroglif kaya yazıları keşfedildi

Mısır'da daha önce bilinmeyen hiyeroglif kaya yazıları keşfedildi

Polonyalı bilim adamları Güney Mısır'daki Gebelein'deki Hathor tapınağının yakınındaki kayalarda daha önceden bilinmeyen hiyeroglif yazılar buldular. Araştırmacılar, tanrılara dua ve dilek içeren yazıtların hacılar veya rahipler tarafından…

En eski Mısır hiyeroglif yazısı keşfedildi

En eski Mısır hiyeroglif yazısı keşfedildi

Mısır'da Hiyeroglif yazısının en erken örneği olduğu tahmin edilen bir kaya resmi bulundu. Kaya resmindeki imaj Hiyeroglif alfabede güneş döngüsü ve parlaklık kavramlarına denk düşüyor.

Erzurumda antik Mısır hiyeroglif resimleri yakalandı

Erzurum'da antik Mısır hiyeroglif resimleri yakalandı

Irak Devlet Müzesinden çalındığı tahmin edilen parşömen kağıdı üzerine sentezlenmiş antik Mısır hiyeroglif resimleri ile birlikte dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Ruiz Picasso'ya ait 1939 yapımı tablo ele geçirildi.

Anadolunun Hiyeroglif dili: Luvi alfabesi

Anadolu'nun Hiyeroglif dili: Luvi alfabesi

Hiyeroglifleri sadece Antik Mısır’a mı ait sanıyorsunuz? Anadolu'nun da Hiyeroglif yazısı vardı. Gelin Anadolu Hiyeroglif Yazısı ile tanışın.