Gazi Üniversitesi Haberleri

Köklü Üniversiteler resmen parçalandı

Köklü Üniversiteler resmen parçalandı

Aralarında İstanbul üniversitesi, Gazi Ünüversitesi, Anadolu Ünüversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi'nin de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini, yeni üniversitelere bağlayan…

Kapadokyada üç toynaklı at fosili bulundu

Kapadokya'da üç toynaklı at fosili bulundu

Nevşehir'de Konut alanı inşaatı niyetiyle başlatılan ancak arkeoloji kazısına dönüşen alanda en yaşlısı 9.5 milyon yıllık zürafa, fil, gergedan, yırtıcı hayvan ve üç toynaklı atlara ait fosiller bulundu.

Doç. Dr. Ayşe Fatma Erol, Zeugma arkeoloji kazılarını anlattı

Doç. Dr. Ayşe Fatma Erol, Zeugma arkeoloji kazılarını anlattı

2005 yılından bu yana sürdürülen kazıların başkan yardımcılığını üstlenen arkeolog Doç. Dr. Ayşe Fatma Erol, Zeugma Antik Kenti'nin Fırat Nehri üzerindeki konumuyla Mezopotamya'ya geçit veren en önemli kavşaklardan birisi olduğuna dikkat…

Keçemağarada Roma izlerine rastlandı

Keçemağara'da Roma izlerine rastlandı

Kahramanmaraş'taki keçemağara'da Roma döneminden kalma yerleşim alanına rastlandı. Arazinin Roma'da alay olarak iskan görmüş bir alan olduğu belirttildi.

Orta Asyadan Anadoluya Kurganlar

Orta Asya'dan Anadolu'ya Kurganlar

Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Yücel Şenyurt, Türk Ocakları Ankara Şubesi'nde 22 Nisan Cumartesi 14.00 de yapılan konferansta, "Orta Asya'dan Anadolu'ya Kurgan Geleneği"ni anlattı.

Kibele heykeli müzeye taşındı

Kibele heykeli müzeye taşındı

Ordu'nun Kurul Kalesi'ndeki arkeolojik kazılarda bulunan yaklaşık 2 bin 100 yıllık ana tanrıça Kibele heykeli, Kültür Varlıkları ve Müze Genel Müdürlüğü'nden gelen 5 kişilik ekiple Ordu Müzesine getirildi.