Ara Güler Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri törenle verildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri törenle verildi

2018 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri bu yılki sahipleri Emin Ongan Üsküdar Mûsikî Cemiyeti ile AGAVAM Ara Güler Müzesi'ne törenle verildi. Emin Ongan Üsküdar Mûsikî Cemiyeti'nin ödülünü Amir Ateş, Ara Güler Müzesinin ödülünü ile Doğuş…

Usta Sanatçı Ara Güler, Şişli Ermeni Mezarlığına defnedildi

Usta Sanatçı Ara Güler, Şişli Ermeni Mezarlığı'na defnedildi

Tedavi gördüğü Florance Nightingale Hastanesi'nde, 90 yaşında vefat eden usta foto muhabiri Ara Güler, son yolculuğuna uğurlandı. Ara Güler'n cenazesi düzenlenen törenlerin ardından Şişli Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Afrodisyas Antik Kentinde Ara Güler hüznü

Afrodisyas Antik Kenti'nde Ara Güler hüznü

Afrodisyas Müzesi Müdürü Baran Aydın, Her ne kadar Afrodisyas'ın yeri biliniyor olsa da burayı modern dünyaya tanıtan Ara Güler’in objektifidir. Bu kentin arkeoloji dünyasında tanıtılmasında Ara Güler büyük bir rol oynuyor, dedi.

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler vefat etti

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler vefat etti

Arkeolojik alanlarda da unutulmaz fotoğraflara imza atan duayen foto muhabiri Ara Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Ara Güler, kendisini tanımlarken "Biz fotoğrafçı değiliz, foto muhabiriyiz" diyordu.

Ara Güler Müzesi Bomontiadada hizmete girdi

Ara Güler Müzesi Bomontiada'da hizmete girdi

Pek çok arkeolojik alanın unutulmaz fotoğraflarına imza atan Ara Güler Arşivi'nden fotoğraf, hikaye, video, tablo, obje ve kitapların yer aldığı Ara Güler Müzesinin açılışnda "Islık Çalan Adam" sergisi de ziyaret açıldı.

Ömer Koç: Afrodisias kazılarını desteklemekten gurur duyuyoruz

Ömer Koç: Afrodisias kazılarını desteklemekten gurur duyuyoruz

Geyre Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç; "Afrodisias’ı ve Afrodisias kazılarını desteklemekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu projenin gerçekleşmesini çok arzu eden başta rahmetli halam Sevgi Gönül olmak üzere, öncülük eden, emeği geçen…