Ani Örenyeri Haberleri

Ani Ören Yerini 2 ayda 34 bin 500 kişi ziyaret etti

Ani Ören Yeri'ni 2 ayda 34 bin 500 kişi ziyaret etti

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve yılın ilk 2 ayında 34 bin 500 kişinin ziyaret ettiği Kars'taki Ani Ören Yeri, ilkbaharda karla kaplı görüntüsüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ani Harabelerinde arkeoloji kazıları sürüyor

Ani Harabelerinde arkeoloji kazıları sürüyor

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahriye Bayram başkanlığında Ani Örenyeri'nde başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor. Ani'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinde önemli rol oynayan surların önünde…

Anideki Büyük Katedral (Fetih Camisi) restore edilecek

Ani'deki Büyük Katedral (Fetih Camisi) restore edilecek

Selçuklu Sultanı Alparslan'ın 1064'te dönemin Ani kentini fethinden sonra camiye çevrilip Anadolu'da ilk fetih namazının kılındığı Kars'taki tarihi Büyük Katedral aslına uygun olarak restore edilecek.

UNESCO Ani Harabelerine ilgiyi artırdı

UNESCO Ani Harabelerine ilgiyi artırdı

Efes Örenyeri, Ihlara Vadisi, Ayasofya Cami gibi benzeri yerlerle birlikte UNESCO listesinde yer alan ve Türkiye'nin 16'ıncı mirası Ani Örenyeri'nde turist sirkülasyonu arttı"

Ani: Orta Çağın hoşgörü kenti

Ani: Orta Çağ'ın hoşgörü kenti

Türkiye-Ermenistan sınırında bulunan ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için "dünya kenti", "medeniyetler beşiği", "binbir kilise ve 40 kapılı şehir" olarak nitelendirilen, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Ani Örenyeri, kültürel…